Rólunk

 

Úgy kezdődött, hogy Plutó kutyám elvesztette társát Dinát, akivel tíz boldog évet töltöttünk. Hogy Plutó ne legyen magányos öregúr, elhatároztam keresek mellé egy újabb társat.

Elkezdtem böngészni a gazdikereső weblapokat, az Illatos úti Ebrendészeti Telep és más kutyamenhelyek honlapját. Az ideális társat megtaláltam, de megdöbbentett, hogy mennyi kutya van reménytelen helyzetben, és továbbra is nézegettem az oldalakat.

2008 szeptemberében megláttam az Illatos úti gyepmesteri telepen egy öreg, csontsovány, fekete kutyát, még a szőre is borzasztó állapotban volt. Nem hagyott nyugodni a kép, felhívtam az Alapítványt, ahonnan nemrég Plutó társát örökbe fogadtam. Helyet ugyan nem tudtak biztosítani, de ajánlottak egy panziót. Vettem egy nagy levegőt, és elmentem a kutyáért. Ő volt Tóbiás.
Tóbiásról kiderült, hogy nem is annyira öreg, kondíciója rendbejött, ivartalanítás és szőrének gyógykezelése után 4 hónappal, egy csodálatos gazdihoz került. Elmondhatatlan érzés volt jó helyen tudni.

Hogy az első mentésem ilyen sikeres volt, felbuzdultam, és jöttek egymás után a többiek… Mokka, Füge, Jam, Csupor, Treff és sokan mások. Mindig az esélytelen kutyákat mentettem, elsősorban a feketéket, mert ők ki tudja miért, többnyire senkinek sem kellenek.

A legtöbb kutyát az Illatos úti ebrendészeti telepről hoztam el, de jöttek kutyák vidéki gyepmesteri telepekről és menhelyekről is, a reménytelen helyzetűek, akik már több éve nem találtak gazdira.
Vannak öreg kutyáim, akiket 10 évesen már nem sikerült örökbe adnom, és már 2 éve panzióban élnek.

Amikor egyre több lett a gazdit kereső, rehabilitációra szoruló kutyám, rájöttem, hogy már nem győzöm egyedül. Elhatároztam, hogy létrehozok egy alapítványt. Így született meg a „Bleki” Alapítvány Az Esélytelen Állatokért.

Tudom, hogy minden segítségre szoruló állatot továbbra sem tudok megmenteni, de együttérző emberek támogatásával növekedhet a számuk. Napjainkban rengeteg az elhagyott, kidobott, altatásra ítélt, segítségre szoruló kutya. Alapítványunk kizárólag már ivartalanított, chippel ellátott kutyáknak keres gazdát.

Ha Ön képes azonosulni az alapítvány céljával, jelentkezzen! Várom gazdik, önkéntesek, segítők és nem utolsósorban ideiglenes befogadók jelentkezését, akik tevőleges munkával, vagy adománnyal, velem együtt szeretnék jobbá tenni ezt a kutyavilágot.

 

Kőri Eszter
elnök, „Bleki” Alapítvány

Bleki Alapítvány logó